Musicalgroep Hoevelaken

Musicalgroep Hoevelaken in de lokale media

Uit "de Stad Nijkerk", 28-05-2014
Uit de krant
Uit de krant
Uit "In Nijkerk", 27-05-2014

Musical Ruth groot succes

De staande en langdurige ovatie die de acteurs, actrices en productiemedewerkers na afloop van maar liefst drie voorstellingen ten deel viel, was volledig verdiend. Na het succes van de musical Ester in 2009 en Maria in 2011 is afgelopen zaterdag en zondag de musical Ruth in De Eshof opgevoerd en een meer dan waardige opvolger gebleken.

Ruth is een Bijbelse musical van Gerard van Amstel, Gerard van Midden en Erik Idema. Aan de hand van meeslepende liederen en prachtige scènes wordt het verhaal verteld over crisis, hoop en trouw. Er zijn bergen werk verzet vanaf het moment dat vorig jaar september 2013 de audities en repetities van de musical Ruth gestart zijn. Producer Nel Stoffelsen: “Naast bekende gezichten van voorgaande musicals mochten we ook een enthousiaste groep nieuwe zangers en acteurs verwelkomen, gemeenteleden en niet-gemeenteleden. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk om mee te mogen doen, wel natuurlijk dat je achter het verhaal staat.”

Plezier

De acteurs en actrices speelden alle drie de voorstellingen voor een volle en enthousiaste zaal en genoten na afloop zichtbaar van alle lofuitingen. Producent Nel Stoffelsen: “Misschien wordt het opvoeren van een grote Bijbelse musical wel traditie in Hoevelaken. Het begint er een beetje op te lijken. Wat we de eerste keer hebben ervaren, namelijk dat een musical spelenderwijs iets opbouwen is, nog steeds geldt. Elke week ontmoeten ruim 40 mensen elkaar en ontstaan er spelenderwijs (letterlijk) nieuwe contacten. En het leuke is, het zijn voor een heel groot deel weer andere mensen dan de vorige keren. Het enthousiasme straalde er elke week vanaf. Ook dit is een manier om met elkaar en met geloof en levensvragen bezig te zijn. Als groep hebben we enorm veel plezier beleefd aan dit project en we hopen dat we dat met elkaar hebben uitgestraald!”

Prachtige voorstelling

Dirigent Lodewijk de Vries beaamt dit volmondig: “In september vorig jaar gingen wij van start: ruim vijfendertig koorzangers met en zonder (koor)ervaring. Als ik iets kan garanderen, is het wel dat ze na deze intensieve repetitieperiode nooit meer zonder ervaring zullen zitten. Zeventien liederen hebben we ingestudeerd, ieder met een eigen karakter. Muziek moet je beleven. Theater moet je beleven. Met de musical Ruth combineren we beiden tot een voorstelling die iedereen nog lang zal bijblijven. Van achterin de zaal dirigeer ik de voorstelling en geniet samen net u van de musical Ruth. Het boeiende verhaal, de interessante personages, de prachtige klanken. Maar bovenal geniet ik van alle mensen met wie ik samen toegewerkt heb naar deze prachtige voorstelling, Het was mij een waar genoegen.”

Foto: Gerrit Steen

Bron: In Hoevelaken, 27 mei 2014


Uit "Nijkerk Nu", 21-05-2014
Uit de krant

Uit "de Stad Nijkerk", 14-05-2014
Uit de krant

Uit reclameblad "Nijkerk", 01-05-2014
Uit de krant

Uit "de Stad Nijkerk", 09-04-2014
Uit de krant