Musicalgroep Hoevelaken


Artikel overgenomen uit "Stad Nijkerk.nl"


Anatevka drie keer uitverkocht

12-06-2017 | Van de redactie


HOEVELAKEN Voor drie keer een uitverkocht huis bracht Musicalgroep Hoevelaken met een groep enthousiaste spelers op zaterdag 10 en zondag 11 juni de bekende Broadway musical uit 1965 "Anatevka" tot leven in de Eshof in Hoevelaken.

Vanaf september 2016 repeteerden ruim 40 enthousiaste amateurs om deze wereldberoemde musical voor het voetlicht te brengen onder leiding van regisseur Brigitte Lammers en Lodewijk de Vries, die het muziekgedeelte verzorgde. Nel Stoffelsen verzorgde de productie en is de stille kracht achter de schermen. "Het enthousiasme straalde er elke week vanaf, ook dit is een manier om met elkaar met religie en levensvragen bezig te zijn", aldus Nel Stoffelsen. Het talrijke publiek kon dit alleen maar beamen en genoot met volle teugen. "Wat een professionele uitvoering is dit zeg, wat prachtig om dit te zien", was de algehele teneur na afloop van de voorstellingen.

Het verhaal speelt zich af in Rusland rond 1900. De Joodse gemeenschap houdt zich overeind ondanks armoe, intimidatie en onderdrukking. Tevye droomt over rijkdom en over ontwikkelde echtgenoten voor zijn dochters. Maar de wereld verandert. Via boeken, kranten en een verdwaalde student komen nieuwe ideeŽn het dorp binnen. De traditie staat onder druk. Jonge mensen willen verandering. Moet je trouwen met wie je vader kiest omdat de traditie dat voorschrijft, of mag je zelf kiezen? Er ontspint zich een verhaal van doorbroken tradities onder dreiging van de nieuwe wereld. Liefde straalt aan een duistere hemel en Tevye gaat in gesprek met God.

Foto's: Aalt Guliker
Anatevka, uitgevoerd 2017Foto's Anatevka

 Foto's van de uitvoering door Steffen Kemme